-- Duurzaam Bouwen | Klomps Bouwbedrijf
klomps_header_018

Duurzaam (ver)Bouwen

Duurzaam! Maar ook betaalbaar.

Duurzaamheid is een hot item! En terecht. Maar wat is precies duurzaam? Een lange levensduur van een product, het effectief omgaan met energie of het hergebruik van materialen? Duurzaam is eigenlijk heel breed! Maar uiteindelijk - denken wij maar even hardop - is duurzaam ook het betaalbaar houden van een product. Elk ontwerp leggen we langs de meetlat van het energieverbruik. Onze spelregel hierin is: stap 1 “beperk de energievraag, dus goed isoleren”, stap 2 “gebruik duurzame energie (zon, wind of water)" en stap 3 “beperk het gebruik van fossiele brandstoffen”.

Daarnaast leidt het kiezen van het juiste materiaal, bijvoorbeeld FSC gekeurd houten buitenkozijnen of hoogwaardige kwalitatieve materialen, tot een technische tijdsverlenging van het gebouw, dus ook duurzaam in tijd.

Het gaat niet alleen om nieuwbouw, maar ook om de bestaande gebouwen. Daarom adviseren wij u ook welke mogelijkheden er zijn om energiebesparingen of energieopbrengsten binnen uw bestaande woning te realiseren. Het na-isoleren van de spouw, het ontwerpen van zonnepanelen voor elektraverbruik, het gebruiken van zonnecollectoren voor warmwater of het voorzien van drievoudig glas zijn hier voorbeelden van. Wij offreren een passende duurzame oplossing die past binnen het gestelde budget en die voldoet aan de vereiste kwaliteit.

De oplossingen die wij u bieden moeten betaalbaar zijn en op termijn, doordat uw energieverbruik daalt of energieopbrengst toeneemt, zelfs geld opleveren. Laat Klomps Bouwbedrijf maar meedenken! Wij hebben veel ervaring op het gebied van duurzaam en energiezuinig bouwen en het renoveren en upgraden in duurzaamheid van bestaande woningen.

Wilt u meer weten wat u op wijkniveau zou kunnen, dus als woonwijk met elkaar maar ook afzonderlijk, dan kunt u ook bijvoorbeeld contact opnemen met Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen of de website www.verduursaam.nl bezoeken. Zij kunnen u in een voorlichtingsavond meer vertellen over de aanpak van het verduurzamen van uw woning of uw bedrijfspand.

Ons gehele bedrijf heeft de opleiding “Duurzaam en Energiezuinig Bouwen” gevolgd waarbij diverse aspecten van duurzaam en energie neutraal bouwen de revue passeerden.

Bij Klomps geldt: lever kwaliteit en zorg voor vakmanschap en vakkennis want op deze drie pijlers bouwen we een duurzaam en energie neutraal gebouw.

Ga naar EnergieneutraalBouwen

 

  • mobile_call
  • mobile_maps

Duurzaam (ver)Bouwen