Onderhoud

Vorden – renovatie 119 woningen

In de wijk Boonk te Vorden heeft Klomps bouwbedrijf in opdracht van  ProWonen 120 bestaande woningen mogen verduurzamen. Een uitdaging vanuit Trias Energetica gedachte   “Reduceren van de energievraag”.

De verduurzaming maatregelen zijn in bewoonde situatie aangebracht. Daarbij zijn bij het overgrote deel van de woningen ook de badkamer, toilet en keuken verbeterd. Oftewel een BKT renovatie uitgevoerd.  Om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken heeft Klomps het verduurzamen en de BKT renovatie met een tussenpauze van 8 weken in 2 aparte bouwstromen ingepland.

Er is een compleet nieuw geïsoleerd dak met een isolatiewaarde van 6.0 over het bestaande dakbeschot aangebracht. Daarbij zijn de dakpannen, dakramen, goten en HWA eveneens vernieuwd. Om de bestaande schil is een voortzetgevel met een isolatiewaarde van 7.0 geplaatst. De voorzetgevel  is  opgehangen aan de bestaande (buiten)gevelconstructie. Alsof je een jas aan een kapstok hangt.  Zo eenvoudig lijkt het. Een in de fabriek geprefabriceerde gevel van 30 cm dik isolatiemateriaal bekleed met steenstrips, inclusief voorgemonteerde kunststof kozijnen voorzien van driedubbel glas.

De kruipruimten zijn na-geïsoleerd met kunststof parels. Het isolatiepakket heeft een isolatie waarde van 5.0.  De woningen zijn luchtdicht verbeterd en voor een goede ventilatie is een WTW / Warmte Terug Winning installatie aangebracht.  Bent u geïnteresseerd ?  Google even op “ Rc Panels “ . Een unieke nieuwe ervaring.  Komt u in de omgeving van Vorden?  Rijd even door de wijk, o.a. Het Wiemelink.  Het is dan alsof u door een nieuwbouwwijk rijdt.

De woningen zijn energetisch weer klaar voor de toekomst.  Zowel bewoners, opdrachtgever ProWonen als team Klomps hebben de renovatie goed doorstaan. We kunnen gerust stellen dat we allen tevreden mogen terugkijken op de goede samenwerking en trots mogen zijn op het eindresultaat.