Verduurzamen 43 woningen Doesburg

Datum: 10 november 2023

Op 20 juni hebben Bram Klomps van Klomps Bouwbedrijf en Saskia Hakstege van Woonservice IJsselland de aannemingsovereenkomst ondertekend voor het verduurzamen en verbeteren van 43 huurwoningen aan de Hermaat en Allersmaat. Met de verduurzaming worden woningen verbeterd van energielabel C naar energielabel A++. Zo worden de daken vernieuwd, spouw en vloeren geïsoleerd, nieuwe geïsoleerde HR+++ beglazing en buitendeuren aangebracht en wordt de woning voorzien van een gebalanceerde ventilatiesysteem en zonnepanelen. Hiermee zijn de woningen gereed om in de toekomst aardgasvrij te worden. Daarnaast kunnen de huurders de douche, keuken en toilet laten vervangen en verbeteren. Ook wordt tegen huurverhoging een langere keuken en 2e toilet aangeboden op de badkamer.

Inmiddels is Klomps gestart met het verbeteren van de eerste woningen die tevens als modelwoning gebruikt worden om huurders te informeren. In de modelwoning kunnen de huurders hun keuzes kenbaar maken.
Hoe goed we het echter ook organiseren, de bewoner zal overlast ervaren. Om de bewoner in de gelegenheid te stellen om met ons Team ComfortElkaar, WoonService IJsselland  en Comakers de inmiddels opgedane ervaring en eventuele zorgen te kunnen bespreken, dan wel te delen, hebben we naast een opruimdag ook een koffiemoment in de wijk georganiseerd.
De voortgang en werkzaamheden verlopen naar tevredenheid en volgens planning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws