Renovatie ’t Hoge Veld te Duiven

Datum: 25 februari 2022

Op donderdag 23 februari 2022 ondertekende directeur-bestuurder Dirk Hoogland overeenkomsten met de aannemer en twee onderaannemers, die uitvoering van de renovatie van rijksmonument ’t Hoge Veld aan de Rijksweg 62 in Duiven mogelijk maken. In het gebouw komen 12 woonunits voor jong volwassenen met autisme, op initiatief van Oudergroep ’t Hoge Veld. Ingebruikname wordt verwacht in 2023.

Drie contracten

De overeenkomsten werden getekend door Dirk Hoogland van Vryleve met Robert Kemink van hoofdaannemer Timmer- en Aannemersbedrijf De Vries b.v. uit Hummelo, met Harald Gotink van Gotink Installatie b.v. uit Hengelo en met Wilbert van Vuuren van Geldersche Houtbouw uit Kootwijkerbroek.

Vergunningsaanvragen ter inzage

Zowel het ontwerp bestemmingsplan als het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen op dit moment ter inzage. Met een vlotte doorlooptijd zouden vergunningen medio 2022 verleend kunnen worden. In dat geval zou de renovatie in september 2022 kunnen starten.

Nieuwe bestemming ’t Hoge Veld

De vervallen monumentale boerderij ’t Hoge Veld aan de Rijksweg 62 in Duiven wordt gerenoveerd en omgevormd tot een woon-zorglocatie met 12 appartementen voor jongvolwassenen die behoefte hebben aan een woonomgeving met begeleiding en zorg. Daarnaast zal er een nieuw houtenbeeldenatelier komen voor kunstenaar Will Schropp, die nu ook op de locatie werkzaam is.

Totstandkoming woon-zorg locatie ’t Hoge Veld

Het initiatief voor de herbestemming van  ’t Hoge Veld is genomen door Oudergroep ’t Hoge Veld, die sinds  2018 werkt aan de realisatie van deze woonboerderij voor jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis of vergelijkbare problematiek (www.hogeveld.org). De opdrachtgever is woonstichting Vryleve. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de gemeente Duiven.

Ondertekening_contract_Vrleve_en_De_Vries_tbv_Rijksweg_62_Duiven

Ondertekening_contract_Vryleve_Geldersche_Houtbouw_tbv_Rijksweg_62_Duiven

   

Ondertekening_contract_Vrleve_en_Gotink_installatie_tbv_Rijksweg_62_Duiven

 

Zie ook: https://www.vryleve.nl/nieuws/contracten-ondertekend-voor-renovatie-t-hoge-veld-duiven/ 

Meer nieuws