Nieuwbouw

Dinxperlo – bedrijfspand Merrem Kunststoffen B.V.

Door een sterke bedrijfsontwikkeling zijn diverse bedrijven thans uit hun jasje gegroeid; zo ook Merrem Kunststoffen, gevestigd aan de Helmkamp in Dinxperlo. Dit bedrijf bouwde als eerste een nieuw bedrijfspand op het onlangs ontsloten industrieterrein ’t Hietveld.

Mooie locatie
“Met de nieuwe locatie aan de Rondweg zetten we als hoofdvestiging wel een visitekaartje neer. Met een totale bedrijfsoppervlakte van 5100 m2, een twee bouwlagen tellend kantoorgebouw met moderne personeelsfaciliteiten op een terrein van 14.000 m2, kunnen we weer investeren.”

Het nieuwe pand, getekend door ERS Architecten uit Terborg en gebouwd door Aannemersbedrijf Klomps uit Dinxperlo, krijgt volgens Leonhardt een strakke, moderne maar ook een frisse en jonge uitstraling; dynamisch en van internationale allure. “Tenslotte hebben we ook veel klanten in het buitenland, dus dat mag je best uitstralen. De voorgevel heeft een breedte van 90 meter en de diepte bedraagt 60 meter. Het pand wordt voorzien van zonnepanelen en LED-verlichting. We proberen zo energiebesparend mogelijk te bouwen waarbij er geprobeerd wordt warmte van de machines te hergebruiken. Wat betreft de klimaatbeheersing gaan we over op adiabatische (zonder uitwisseling van warmte met de omgeving) koeling. Dat is een beproefd concept gebaseerd op het koelen van lucht door het laten verdampen van water. Dat levert een veel betere luchtkwaliteit op de werkvloer op.”