-- BREEAM-NL | Klomps Bouwbedrijf
Aalten, AI Beele header website

BREEAM-NL

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Tijdens de realisatie van de Campus van Beele Engineering B.V. doorlopen we dit proces. Hoe gaat dat in zijn werk?

BREEAM-NL bij Beele Engineering B.V.
Tijdens het gehele project, vanaf ontwerp tot oplevering en ingebruikname, is een BREEAM-NL expert betrokken bij het project. BREEAM-NL en kritische BREEAM-credits zijn gedurende het gehele project vast onderdeel van de werkzaamheden, zodat er een voortdurende optimalisatie kan plaatsvinden, en “ambitieverlies” tijdens de uitvoering kan worden voorkomen. Daarnaast is in aanvulling op het team door de hoofdaannemer op de bouw een eigen BREEAM-expert aangesteld, die nauw betrokken is bij de door de hoofdaannemer te verrichten BREEAM-gerelateerde activiteiten (o.a. afval, materiaalgebruik, organisatie, etc.).

Kosten en baten
De hoge duurzaamheidsambitie (BREEAM Excellent) vraagt om slimme keuzes, maar ook om extra investeringen. Deels wordt die investering financieel terugverdiend met investeringsaftrek en exploitatievoordelen. Ook mag een positief effect worden verwacht op het imago en de invulling van de MVO-doelen. Bovenal leveren de duurzaamheidsinvesteringen een beter gebouw: gezonder, groener en schoner.

Wilt u ook het erkende duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL behalen bij uw bouwproject? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Klik hier voor de complete Casestudy van Beele Engineering B.V.

Aalten Beele (3)

 

  • mobile_call
  • mobile_maps

BREEAM-NL